Špinačno-čičerikina čorbica

26. avgusta, 2013

Idealna za čas, ko se vročina počasi umika bolj jesenskim temperaturam – topla čorbica s pridihom poletja.

Zanjo potrebujemo:

2 žlički olja

1 majhno čebulo

4 stroke česna

1 žlico ingverja

½ skodelice sesekljanih suhih paradižnikov

sok in nastrgano lupino 1 limone

1 žličko pekoče paprike

konzervo čičerike (ali 2 skodelici kuhane čičerike)

½ kg mlade špinače

konzervo kokosovega mleka

sol (po okusu)

1 čajno žličko ingverja

Pripravimo pa jo takole: v globoki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, da porumeni, nato dodamo česen, ingver, pekočo papriko, paradižnike in limonino lupino. Mešamo 3 minute, nato dodamo še čičeriko ter na vročem ognju mešamo še cca. 5 min oz dokler čičerika ne porjavi. Počasi dodajamo špinačo (pest špinače naenkrat) ter jo postopoma vmešavamo. Na koncu prilijemo kokosovo mleko in limonin sok, dodamo žličko ingverja in sol ter zavremo. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo še 10 minut, po okusu dodamo še sol ali limonin sok.

Dober tek!

Vir: www.treehugger.com

(Visited 51 times, 1 visits today)