Recept: Pirin čokolešnik
8. maja, 2014
Le malo domišljije, volje in ustvarjanja potrebujemo, pa pričaramo popolnoma zdrav in hranilen ‘čokolešnik’. Potrebujemo: 40 dag pirinega zdroba; približno 1,2 l mleka ali rastlinskega napitka; 2 dl smetane; 100 g lešnikov; 6 j. žlic kakava; trsni sladkor po okusu; ščepec soli; cimet, vanilijev sladkor
Priprava:
Pirin zdrob zakuhamo v mleko ali rastlinski napitek. Osolimo in med kuhanjem počasi mešamo, da se zgosti. Po 2 do 3 minutah odstavimo z ognja, dodamo mlete prepražene lešnike, kakav, sladkor, smetano in začimbe. Še vroče prelijemo v lončke ali skodelice in okrasimo s sadnim sirupom ali koščkom sadja. Ponudimo kot toplo ali ohlajeno kremo.
(Visited 178 times, 1 visits today)