Site icon Lupa portal

Praznična presna kraljica

Torta, ki si zasluži ime ‘presna kraljica’ mora biti res nekaj posebnega. Recept nam je namignil naš prehranski strokovnjak Matjaž Kološa. Prijetno ‘peko’!

Potrebujemo:
– za testo:
300 g mandeljnov
300 g dateljnov
50 g nerafinirane kokosove maščobe
ščepec himalajske soli
– za nadev:
250 g suhih izkoščičenih sliv
70 g nerafinirane kokosove maščobe
1 avokado
80 g presnega kakava
80 g agavinega sirupa ali cvetličnega medu
cimet, kardamom
30 g mandljeve ali kokosove moke za posip

Priprava:
V močnem mešalniku popolnoma zmeljemo neolupljene mandeljne, ki smo jih čez noč namakali in odcedili. Posebej zmeljemo še izkoščičene dateljne ter dodamo zmlete mandeljne, kokosovo maščobo in ščepec soli. Testo na 1 cm debelo namažemo na namaščen model za torte (lahko si pomagamo s peki papirjem). V mešalniku zmeljemo suhe slive. Ko je masa gladka, dodamo še zrel olupljen avokado, kokosovo maščobo, agavin sirup, kakav in začimbe. Tako pripravljen nadev obložimo na presno testo in posujemo z mandljevo ali kokosovo moko.
Preden postrežemo, sladico dobro ohladimo v hladilniku.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Exit mobile version