Trobentice, marjetice, vijolice, vrtnice in še kakšne rože so primerne za uživanje. Seveda ne gre pretiravati, pa tudi najlepše jih je občudovati, kako rastejo v naravnem okolju, a nekaj barvitih cvetov lahko popestri marsikatero jed.
Poiskali smo nekaj idej za navdih, kako vključiti rože na jedilno mizo!
1. Zajtrk ali brunch bo posebej zanimiv s kruhki, obloženimi z namazom in cvetovi rož.
2. Ne jeste zajtrka, ampak si raje privoščiti razstrupljevalni smoothie? Okrasite ga in ga naredite še bolj zabavnega!
3. Preprost, a učinkovito: sveže pečen kruh, domače zeliščno maslo in spomladanske rože!
4. Zelenjavno cvetna priloga bo očarala vsakega gosta. Posebej ženskega spola!
5. Skledica zdravja, ki je tudi paša za oči: gozdni sadeži in rože.
6. Skutna tortica s sadjem in cvetjem. Se vam že cedijo sline?
7. Borovničevi kolački z dnom iz oreškov in datljev, okras pa so rože!
8. Polenta s sirom, selišči in rožicami. Skuhano nalijte v pekač za muffine, hladno nato v ljubki obliki pa pogrejte v pečici.
9. Spomladanska solata: regrat, jajčka in rože.
10. Glavne jedi s cvetočimi okraski – s trobenticami in vijolicami lahko okrasite poljubne jedi, od testenin do mesnih in morskih jedi. Z njimi lahko pričarate tudi eleganten krožnik kot iz 5* restavracije.
Nazaj na kategorijo PREHRANA.