Čas je, da odpremo in pospravimo tisti predal, ki se ga že tako dolgo izogibamo. Prav vsi ga imamo, kajne? Eni v kuhinji, drugi v dnevni, tretji morda v pisarni. Predal v katerem je stalna zmešnjava, zbirka naključnih predmetov, ki smo jih zbrali čez teden, morda celo leto. Lotiti se pospravljanja je lahko zelo stresno in neprijetno, a predal lahko z malo truda spremenimo v bolj organiziranega in koristnega.
Kako se lotiti pospravljanja zmešnjave?
Korak 1: Kupite organizator za jedilni pribor ali še bolje, uporabite kakšnega starega, ki ga ne potrebujete več.
Korak 2: Izpraznite predal in začnite z urejanjem. V koš odvrzite vse, česar ne potrebujete več.
Korak 3: Izberite „temo predala“ glede na to, kar ste v predalu največ hranili in kar želite obdržati (npr. svinčnike, samolepilne listke, spenjač …)
Korak 4: Preglejte vsako stvar posebej in jo zavrzite, če je ne potrebujete. Če bi stvar radi obdržali, a ne paše v vaš tematski predal ji poiščite bolj primerno mesto.
Korak 5: Prazen predal očistite s toplo vodo ali čistilom, nato se lotite organiziranja. V predal položite organizator jedilnega pribora in vanj razvrstite stvari, za katere ste se odločili, da jih boste shranili v tem predalu. Namesto organizatorja lahko uporabite tudi manjše škatlice za nakit ali kaj podobnega, da ustvarite manjše prostorčke, ki vam bodo pomagali, da stvari ostanejo organizirane.