Zaradi hitrega tempa življenja težko načrtujemo (družinske) obroke, kar pogosto pomeni, da nam kruh, ki nam je tako zadišal v trgovini, splesni. Pa pogosto poskušamo reševati nastalo situacijo tako, da postrgamo plesnivi predel stran in pojemo preostanek kruha.
Pred kratkim je splet obkrožil video, v katerem so pojasnene nevarnosti uživanja kruha, na katerem je že plesen. Mnogi ljudje tako odrežejo ali odtrgajo plesniv predel kruha in so prepričani, da je preostali del kruha v redu.
A zavedati se moramo, da je plesen, čeprav je ne vidimo, še vedno prisotna. Plesen je namreč del gljivic. Tako kot gobe ima cevasto nitkasta strukturo (hifa), ki se širi pod površino in je nevidna prostemu očesu. Tako imamo plesen po celotnem kruhu.
Če jemo plesen, je tako, kot če bi igrali rusko ruleto. Čeprav nekatere določene vrte gljiv najdemo tudi v antibiotikih in penicilinu, so druge izredno nevarne. Zato mnogi priporočajo, da plesnivega kruha raje ne uživamo.