7. marca, 2020
Kuskus je specialiteta in ena glavnih jedi v Severni Afriki, po svetu je poznan predvsem…
1. marca, 2020
V času posta in projekta "Plaža 2020" se marsikdo želi izogniti izdelkom iz moke, ne…
23. februarja, 2020
Rdeča čebula je izredno zdrava, saj, tako kot rdeče vino bolj kot belo vsebuje več…
20. februarja, 2020
Krofi so najbolj slavna in okusna sladica v pustnem času, skoraj obvezna pustna jed. Če…
18. februarja, 2020
Miške so enostavna sladica, ki se je ponavadi lotimo v pustnem času - pripravljene so…
16. februarja, 2020
Polente ponavadi vedno skuhamo malo več. Kar ostane od prejšnjega dne, lahko postrežemo naslednji dan…
15. februarja, 2020
Jerpica, lokalna specialiteta Savinjske, je slana pogača, ki jo izdelujejo iz kvašenega testa polnovredne moke.…
2. februarja, 2020
Če imamo katerega sadja trenutno še res dovolj, pa da je lokalno in ne uvoženo…
1. februarja, 2020
Šelinka je aromatična zelenjavna juha, ki so jo kraške gospodinje včasih pripravile ob trgatvi. Njena…
29. januarja, 2020
Prehlad lahko sicer blažimo s številnimi zdravili, ki jih kupimo v ta namen, a pomagamo…