Sladki orehovi štruklji z medom

Spodnjeposavska regija   Kvašeno testo * 500 g moke * 2 žlici sladkorja * 2…
BERI DALJE ...

Sardele na šavor

Primorska regija   Sardele 'na šavor' so stara mornarska jed, saj so jo pripravljali ribiči…
BERI DALJE ...

Masunjek

Gorenjska regija   Masunjek (maslovnik) je krepka pastirska jed iz kisle in sladke smetane ter…
BERI DALJE ...

Krumpantoč

Zasavska regija   Za 4 osebe potrebujemo: 3 velike krompirje, 10 dag masti ali olja,…
BERI DALJE ...

Pohorska gibanica

Podravska regija   Pohorska gibanica je iz obogatenega kvašenega testa in iz doma pripravljene skute. Priložnostno…
BERI DALJE ...

Funšterc ali knapovsko sonce

Zasavska regija   Za 4 osebe potrebujemo: 25 dag moke,  2 jajci, 2-3 dcl vode,…
BERI DALJE ...

Jajčni vlivalci s kranjsko klobaso in dimljenim sirom po pastirsko

Osrednjeslovenska regija   Sestavine: 160 g jajčnih vlivancev 80 g sladke smetane 50 g maskarponeja…
BERI DALJE ...

Čotovi pijavški žlinkrofi

Osrednjeslovenska regija   Sestavine: 50 dkg moke 3 rumenjaki 3 cela jajca 1 dcl mleka…
BERI DALJE ...

Kašarski zajtrk – Prosena kaša s suhimi slivami in medom

Gorenjska regija   Sestavine * 2 dl prosene kaše * 150 g razkoščičenih suhih sliv…
BERI DALJE ...

Fuži s tartufi

Primorska regija   Sestavine * 500 g testenin * poper * Piranska sol * parmezan…
BERI DALJE ...