Idrijski žlikrofi

  Goriška regija     Tokrat objavljamo recept za tipično jed Goriške regije in prvo…
BERI DALJE ...

Rateški krapi

Gorenjska regija   Sestavine: Vlečeno testo: * 1 kg gladke pšenične moke * 4 žlice…
BERI DALJE ...

Ajeršpajs s povojčičem oz. z bršljanasto grenkuljico

Koroška regija     Sestavine za eno osebo: * 2 domači jajci  * sol  *…
BERI DALJE ...

POHLA (puhla, puohla)

Posavska regija   Ob peki kruha, zlasti ko so pekli več hlebcev kruha v krušni…
BERI DALJE ...

Klocovi nudlni (Testeninski žepki s suhimi hruškami)

Koroška regija   Sestavine: 300 g suhih hrušk rezančevo testo Omaka: maslo 2 žlici sladkorja…
BERI DALJE ...

Žlinkrofi s kajžerco in trničem

Osrednjeslovenska regija   Sestavine: (za štiri osebe) 500 g moke 1 jajce ščepec soli za oreh…
BERI DALJE ...

Čvečkova župa – slivova juha

Savinjska regija   Sestavine: za 5 oseb 0,5 kg čvečkov, 0,5 kg moke (predlagamo polnozrnato…
BERI DALJE ...

Granadirmarš

Zasavska regija   Za 4 osebe potrebujemo: 1 kg krompirja, 1 čebula, 0,25 kg testenin,…
BERI DALJE ...

Ocvrta bikova jajca

Osrednjeslovenska regija   Sestavine: (za štiri osebe) 4 bikovi prašniki jajca moka drobtine sol olje  …
BERI DALJE ...

Krompir v zevnici

Primorsko-notranjska regija   Priprava: Krompir v zevnici se pripravi tako, da se krompir olupi in…
BERI DALJE ...