Bograč

Recept pomurske regije Sestavine: svinjina, govedina in divjačina (srna, jelen, divji prašič) brez kosti čebula krompir…
BERI DALJE ...

Lamberghov štrudl

Recept gorenjske regije Cimetov mousse, sestavine: 4 jajca 200 ml smetane 4 g želatine v…
BERI DALJE ...

Krapec iz prosene kaše

Recept pomurske regije (pekač velikosti 40 x 42 cm) Sestavine za testo: 25 dag gladke…
BERI DALJE ...

Delavnica peke kruha v krušni peči

Vsako prvo sredo v mesecu vas Gornjesavski muzej Jesnice vabi v Liznjekovo hišo na peko…
BERI DALJE ...

Prosjača ali pršjača

Posavska regija Sestavine: 50 dag moke 1 jajce 10 dag sira, ocvirkov ali po želji…
BERI DALJE ...

Ocvrte kruhove rezine, šnite

Sestavine: 10 rezin starega kruha 3 jajca mleko olje ali mast za cvrtje žlica sladkorja…
BERI DALJE ...

Koruzna zlevanka z jabolki

Recept pomurske regije (za veliki pekač) Sestavine: 4 jajca 3 dcl sladkorja malo soli 1,5…
BERI DALJE ...

Praznični kruh poprtnik

<![CDATA[Ena izmed tradicionalnih prazničnih jedi, predvsem v velikolaških krajih in v Dobrepolju, je poprtnik ali…
BERI DALJE ...

Domače kuhano vino in "ponarejeni kuhanček" za otroke

<![CDATA[Preprost recept za dobro domače kuhano vino se začne že pri izbiri vina. Čeprav običajno…
BERI DALJE ...

Francoska solata

<![CDATA[Sestavine: 300 g krompirja 100 g korenja 150 g graha 150 g kislih kumaric 2…
BERI DALJE ...