Božična štruca

Sestavine: 500 g polnovredne pirine moke 50 g kvasa 120 g nerafiniranega trsnega sladkorja 1,6…
BERI DALJE ...

Domač vanilijev puding

Sestavine: 0,5 l mleka 2 rumenjaka 3 žlici kokosovega sladkorja 2 žlici pšenične moke ali…
BERI DALJE ...

Kako jedo jajca v 15 državah po vsem svetu

Verjetno ni hrane, ki bi bila tako vsestranska kot jajca. Načini priprave jajc so neskončni,…
BERI DALJE ...

Čokolada po domače

Sestavine: tablica čokolade (vsaj 75 %) pest goji jagod pest oreščkov ščep soli žlička cimeta…
BERI DALJE ...

Ne le teflon – tudi nekatere druge posode so lahko škodljive

Veliko razmišljamo o živilih, ki jih vnašamo v svoje telo, nikoli pa tolikšne pozornosti ne…
BERI DALJE ...

Zimski jabolčni sok

Sestavine: 1 l motnega jabolčnega soka, cimetove palčke, klinčki, ingver, kardamom, eko limonina lupinica Priprava:…
BERI DALJE ...

Recept: Ohrovtov gozdiček

Glede na letni čas je najbolje uživati sezonsko sadje in zelenjavo, značilno za naše okolje.…
BERI DALJE ...

Pesina juha s konopljinimi semeni

Sestavine: 400 g rdeče pese 100 g gomoljne zelene 50 g prosene kaše 2 stroka…
BERI DALJE ...

Sezonski koledar: katera zelenjava na krožniku

Zakaj je pomembno kupovati svežo in lokalno zelenjavo? Lokalna in sezonska zelenjava je bolj polna…
BERI DALJE ...

Česnova sol

Česnova sol je super dodatek k prilogam, solatam, mesu in zelenjavi. Odlično se poda k…
BERI DALJE ...