Zlata kuhalnica 2017
<![CDATA[Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2016/2017 razpisuje 8. tekmovanje za Zlato kuhalnico. V njem lahko sodelujejo učenci od 6. do 8. razreda osnovne šole. Letošnji izbrani jedi sta kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi in sladki skutini štruklji. Prijave sprejemajo do 10. januarja 2017.
Lanski zmagovalci OŠ Lava Celje so pripravljali oženjeno kašo in ajdov krapec
Oktobra je v Zdravilišču Radenci potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico 2016. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti v pripravi oženjene kaše in ajdovega krapca predstavilo petnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Lava Celje, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, bronasto pa učenci OŠ Božidarja Jakca Ljubljana. Vse tri ekipe je chef Uroš Štefelin iz Vile Podvin povabil na kuharsko delavnico.
Vir: Turistična zveza Slovenije]]>