Teden nezavržene hrane

27. maja, 2017
Foto: Teden nezavržene hrane (FB)

Včeraj se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani začel Teden nezavržene hrane, ki ga je otvoril Massimo Botturo, kuharski mojster restavracije Osteria Francescana v Modeni in ustanovitelj neprofitne organizacije Food for Soul.
Slovenija mora ugrizniti v problem ostankov hrane

Vsak Slovenec povprečno letno zavrže 72 kg užitne hrane, cela Slovenija pa 150.000 ton. To je enako teži 30.000 odraslih slonov ali količini hrane za 6.000 povsem polnih tovornjakov.

Skupaj lahko zmanjšamo količino zavržene hrane

Pobudnik projekta Teden nezavržene hrane, Luka Jezeršek je predstavil največji problem zavržene hrane v Sloveniji: »Hrana pri nas postaja nekaj samoumevnega. Na eni strani se ogromno pogovarjamo o kulinariki, chefih in kako kuhati. Na drugi strani pa iz domačih hladilnikov mečemo še užitno hrano v smeti, ker hrane nimamo časa pripraviti, ker jo kupimo preveč itd«.
Skupaj nam lahko uspe zmanjšati količino zavržene hrane. V ta namen je Luka Jezeršek skupaj s priznanimi kuharskimi chefi Slovenije pripravil delavnice, kjer nam bodo svetovali in nam predstavili konkretne recepte, da bomo ostanke hrane uporabili in ne zavrgli.

B.R.


Program dogodkov:tedennezavrzenehrane.si.

(Visited 35 times, 1 visits today)