Nazaj h koreninam – tržnica na Biotehniški šoli v Mariboru
Na Biotehniški šoli Maribor 9. maja organizirajo prireditev z naslovom Nazaj h koreninam (lokalno nad globalno).
Od eko kmetij do eko kozmetike
Na prireditvi se bodo predstavile kmetije, podjetja in institucije, ki se ukvarjajo s pridelavo ekološke hrane, izobraževanjem o ekološki pridelavi, permakulturo, izdelavo eko kozmetike, čebelarstvom, vinarstvom in ekosistemskim načinom pridelave hrane. S svojimi izdelki se bo predstavila tudi Biotehniška šola Maribor. Na stojnicah bo tudi možnost nakupa izdelkov.
Pomen lokalno pridelane hrane
“S prireditvijo želimo predstavili vrednost lokalno pridelane hrane, ki je veliko bolj okusna, zdrava, hkrati pa veliko manj obremenjuje okolje v primerjavi s hrano, ki prihaja z različnih predelov sveta. S tržnico želimo izboljšati ponudbo kakovostne hrane in omogočiti promocijo in razvoj lokalnih pridelovalcev,” je ob vabilu poudaril Simon Gračner z Biotehniške šole Maribor.