Kruh naše prihodnosti je kruh naše preteklosti
Ob svetovnem dnevu hrane, 16. 10., ekipa D(r)oživetje s PolaBekeraj organizira dogodek z imenom “Kruh naše prihodnosti je kruh naše preteklosti”.
Kot pove že ime, bo dogodek posvečen kruhu kot osnovnemu živilu in brez katerega ne bi smel biti nihče. “Začeli bomo z demonstracijsko delavnico priprave kruha z drožmi, sledilo bo predavanje o mokah in nato okrogla miza kjer bo potekal pogovor o kruhu z drožmi iz vidika priprave, njegovega vpliva na človeško telo in iz vidika poslovne priložnosti,” povedo organizatorji.
Gosti okrogle mize bodo: Žiga Kelih (Down2Bread), Gorazd Kranjc (pekarna Pri divjem kvasu), Andrej Gerželj (pekarna Osmica), Suzana Kranjec (avtorica knjige Življenje brez glutena in istoimenskega bloga), Dr. Lea Lukšič (Nutridharma, prehranska svetovalka, nutricionistka in raziskovalka), Dr. Martin Turjak (Kucha/doktor biologije), Erik Bačar (ljubiteljski pek), Primož Lavre (ljubiteljski pek) in Polona Klančnik (šola D(r) oživetje s PolaBekeraj).
Dogodek bo potekal v ljubljanski Kuchi s pričetkom ob 16 uri . Ob koncu sledi pogostitev in druženje.
Tudi dobrodelno
Vzporedno z dogodkom bodo peljali tudi dobrodelno aktivnost ‘Narejeno z ljubeznijo, podarjeno z ljubeznijo’. K dobrodelnemu projektu do povabili Srednje šole za gostinstvo iz vse Slovenije, ki bodo ta dan spekle kruhke z drožmi in jih razdelile posameznikom ali institucijam.
“Del sponzorskih sredstev bomo namenili dobrodelnemu projektu Podari malico, v Kuchi se bo ob nakupu posebnega menija, dne 16. 10. 2018, 1 eur namenil zbiranju sredstev za dobrodelni projekt Podari malico,” še povedo organizatorji.
Več na: D(r)oživetje