Letošnji že 17. Ekopraznik bo v soboto, 8. septembra 2018, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani dokazoval, da se trajnostna prehrana odlično ujema z okusno in zdravo kulinariko.
Prodajno razstavo 70 razstavljavcev – ekoloških kmetij, podjetij in društev, bo spremljal bogat program kulinaričnih predstavitev s pripravo jedi v živo, s posebnimi gosti, kulinaričnimi mojstri in avtorji Terezo Poljanič (Teresamisu), Sabino Topolovec in Knedlom. Prikazali bodo pripravo okusnih jedi iz eko sestavin za otroke in odrasle.
Obiskovalci se bodo lahko naučili tudi izdelave pravega domačega parfuma, ‘užitne’ zasaditve zabojčkov … ter spoznavali, česa so se naučili otroci iz šol in vrtcev, vključenih v program Šolski ekovrtovi.
Vsem pa bo na voljo tudi sodelovanje v žrebanju več kot 100 eko & zdravih nagrad, brezplačno.
Več na: itr.si