Bujta repa

12. novembra, 2017

Sestavine:

  • 700 g svinjskih kosti
  • nekaj zrn črnega popra
  • lovor
  • 2 stroka česna
  • 70 g prosene kaše
  • 4 žlice svinjske masti
  • 2 žlici moke
  • 2 čebuli
  • 1 žlička mlete rdeče paprike

Priprava:

V lonec s hladno vodo damo oprane mesne kosti, sol, poprova zrna, lovorov list in strt česen. Kuhamo, in ko so kosti kuhane, jih vzamemo iz lonca. V vodo, v kateri so se kuhale kosti, dodamo kislo repo in počasi kuhamo toliko časa, da se repa nekoliko zmehča. Potem dodamo meso, ki smo ga zrezali s kosti, in proseno kašo. Ko je kaša kuhana, prilijemo zmes, ki jo pripravimo tako, da v kozici segrejemo mast, na kateri posteklenimo sesekljano čebulo, potresemo z moko, ki jo na hitro svetlo prepražimo in potresemo z rdečo papriko, na hitro premešamo, zalijemo s hladno vodo in gladko razmešamo. Nato še premešamo, po potrebi dosolimo, zavremo in počasi kuhamo še 5 minut.

Recept in fotografija: Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot

bujta repa+krvavice Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot_web22

(Visited 377 times, 1 visits today)