Zeliščni koktajl
23. aprila, 2017
Zelišča:
- timijan
- origano
- drobnjak
- čemaž ali zelenje česna in čebule
- šetraj
- bazilika
- majaron
Priprava:
Mešanico zelišč operemo, sesekljamo in zmešamo.
Kje vse lahko uporabljamo zeliščni koktajl?
- Dodamo v omleto in spečemo
- Dodamo še sol in v zmes povaljamo mlad krompir. Zavijemo ga v folijo in spečemo
- Zeliščna juha: Mešanico zelišč dodamo v 1,5 l vode, dodamo dva mala krompirja in skuhamo. Ko je krompir mehak, zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo še sol in po želji sladko smetano.
- Zmes vmešamo v moko, nadrobljen kruh ali drobtine ter naredimo zeliščne cmoke
- Zmes lahko vmešamo v mleto meso in pripravimo zeliščno mesne polpete
- Zelišča lahko vmešamo tudi med sestavine za kruh in pripravimo zeliščni kruh (pazimo le, da so zelišča pokrita, da se ne zažgejo)
- Zmes posujemo na že prej narezane rezine belega kruha, ki smo ga položili na pekač. Prelijemo z mešanico jajca, mleka in malo olja, ter damo v pečico.
- Pol litrski kozarec napolnimo z zeliščnim koktajlom, prelijemo z olivnim oljem in pripravljen dodatek uporabljamo k omakam, rižu, testeninam, itd.
(Visited 69 times, 1 visits today)