Zeliščni koktajl

23. aprila, 2017

Zelišča:

  • timijan
  • origano
  • drobnjak
  • čemaž ali zelenje česna in čebule
  • šetraj
  • bazilika
  • majaron

Priprava:

Mešanico zelišč operemo, sesekljamo in zmešamo.

Kje vse lahko uporabljamo zeliščni koktajl?

  1. Dodamo v omleto in spečemo
  2. Dodamo še sol in v zmes povaljamo mlad krompir. Zavijemo ga v folijo in spečemo
  3. Zeliščna juha: Mešanico zelišč dodamo v 1,5 l vode, dodamo dva mala krompirja in skuhamo. Ko je krompir mehak, zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo še sol in po želji sladko smetano.
  4. Zmes vmešamo v moko, nadrobljen kruh ali drobtine ter naredimo zeliščne cmoke
  5. Zmes lahko vmešamo v mleto meso in pripravimo zeliščno mesne polpete
  6. Zelišča lahko vmešamo tudi med sestavine za kruh in pripravimo zeliščni kruh (pazimo le, da so zelišča pokrita, da se ne zažgejo)
  7. Zmes posujemo na že prej narezane rezine belega kruha, ki smo ga položili na pekač. Prelijemo z mešanico jajca, mleka in malo olja, ter damo v pečico.
  8. Pol litrski kozarec napolnimo z zeliščnim koktajlom, prelijemo z olivnim oljem in pripravljen dodatek uporabljamo k omakam, rižu, testeninam, itd.
(Visited 69 times, 1 visits today)