Zeliščna rižota s parmezanom

28. januarja, 2018

Sestavine:

  • 1,5 zelenjavne jušne osnove
  • 50 g masla
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 300 g riža za rižote
  • manjši kozarec belega vina
  • 25 g parmezana
  • žlica oljčnega olja
  • pest zelišč, kot so bazilika, drobnjak in krebuljica
  • sol in poper

Priprava:

Parmezan drobno naribamo, zelišča pa dobro operemo in drobno nasekljamo. V kozici raztopimo polovico masla in na njem prepražimo čebulo, da se ta zmehča. Nato dodamo riž in pražimo, da postekleni. Vse skupaj zalijemo z vinom in pokuhamo, da vino izpari. Dodamo jušno osnovo in v njej pokuhamo riž. Ko juha izpari in je rižota kuhana, ogenj ugasnemo in ji primešamo nariban parmezan, preostalo maslo, oljčno olje in sesekljana zelišča. Jed začinimo s soljo in poprom. Posodo pokrijemo in rižoto pustimo počivati nekaj minut, nato postrežemo.

(Visited 139 times, 1 visits today)