Zeliščna rižota s parmezanom
28. januarja, 2018

Sestavine:
- 1,5 zelenjavne jušne osnove
- 50 g masla
- 1 drobno nasekljana čebula
- 300 g riža za rižote
- manjši kozarec belega vina
- 25 g parmezana
- žlica oljčnega olja
- pest zelišč, kot so bazilika, drobnjak in krebuljica
- sol in poper
Priprava:
Parmezan drobno naribamo, zelišča pa dobro operemo in drobno nasekljamo. V kozici raztopimo polovico masla in na njem prepražimo čebulo, da se ta zmehča. Nato dodamo riž in pražimo, da postekleni. Vse skupaj zalijemo z vinom in pokuhamo, da vino izpari. Dodamo jušno osnovo in v njej pokuhamo riž. Ko juha izpari in je rižota kuhana, ogenj ugasnemo in ji primešamo nariban parmezan, preostalo maslo, oljčno olje in sesekljana zelišča. Jed začinimo s soljo in poprom. Posodo pokrijemo in rižoto pustimo počivati nekaj minut, nato postrežemo.
(Visited 139 times, 1 visits today)