Zeliščna frtalja – pomladna briška jed za prste obliznit!
2. maja, 2020
Frtalja je značilna briška jed (Goriška regija), pripravljena kot ocvrta omleta. Vanjo domačini tradicionalno umešajo dišavnice oz zelišča. Je idealna pomladna jed!
Sestavine:
- 100 do 200 g pomladanskih poganjkov in zelišč
- 4 jajca
- 2 žlici moke
- kozarec mleka
- malo vode
- sol
- košček masla
- žlica deviškega oljčnega olja
Po želji: domača salama ali vipavski pršut ali pa divji šparglji!
Priprava:
Operemo in sesekljamo poganjke in zelišča. V jajca vmešamo moko in stepemo v gladko zmes. Vmešamo sesekljano zelenjavo in če nam prija, nekaj debelejših rezin domače salame ali pršuta, narezane na manjše koščke ali pa narezane šparglje. V ponvi segrejemo košček masla ali žlico deviškega oljčnega olja. Na vroče vlijemo zmes in počasi pečemo na nizkem ognju. Ko vidimo, da je frtalja na spodnji strani že lepo zakrknila, jo obrnemo in pustimo, da se zapeče še na drugi strani.
Zraven postrezite čudovito pisano solato!
(Visited 1.076 times, 1 visits today)