Pizza žepki so priljubljen prigrizek za otroške zabave, nadomestijo pa lahko tudi kosilo – ob njih se prileže še skleda zelene solate s fižolom.
Sestavine:
- listnato testo
- paradižnikova mezga (in/ali sveži čimbolj zreli paradižniki)
- 1 brokoli
- 3 korenčki
- mocarela
- parmezan
- paradižnik za dekoracijo
- začimbe za pizzo (ali vsaj origano)
Priprava:
Korenje in brokoli na hitro pokuhajte s čisto malo vode. Dodajte malo olivnega olja in posolite. Testo pripravite kot za zavitek, narežite na kvadratke. Lahko jih položite na peki papir ali pa v model za mafine. Premažite s paradižnikovo mezgo ali obložite z olupljenimi paradižniki. Dodajte mocarelo, brokoli in korenje ter posujte z naribanim parmezanom. Žepke prepognite, na vrhu pa jih obložite z rezino paradižnika in potresite z začimbami. Pecite po navodilih za testo (20 – 30 minut na 180 stopinjah).
Namig: S paradižniki na vrhu žepkov lahko ustvarite tudi paradižnikove srčke.