Zapečena pisana polenta

6. maja, 2018
Foto: afreshlegacy.net

Sestavine:

  • 330 g koruznega zdroba – polente 1 l vode
  • ½ č. žličke himalajske soli
  • 100 g korenja
  • 50 g gomoljne zelene
  • 50 g pora
  • 2 stroka česna
  • 50 g bučnih semen
  • oljčno olje

Priprava:

Korenje in zeleno očistimo, grobo naribamo, por narežemo na tanke kolobarje, česen sesekljamo. V lonec vlijemo1 l vode, solimo, dodamo pripravljeno zelenjavo in na krat-ko pokuhamo. Nato dodamo še koruzni zdrob in sesekljana bučna semena ter med stalnim mešanjem kuhamo še 3 minute. Ko je polenta skuhana, jo vlijemo v globok in ozek model oz. pekač in pustimo, da se strdi. Polento premažemo z omako s čemažem. Ko se polenta ohladi, jo zvrnemo iz modela in narežemo na 2 cm debele rezine. Le-te naložimo na pomaščen pekač, premažemo z oljem in jih popečemo v pečici na srednji temperaturi približno 15 minut. Med pečenjem rezine obrnemo. Zapečeno pisano po-lento ponudimo toplo. K jedi postrežemo še solato in poljubno omako.

K jedi:
Tik pred koncem peke lahko rezine polente posipamo še z naribanim trdim sirom.

Foto: afreshlegacy.net

(Visited 344 times, 1 visits today)