Site icon Lupa portal

Zapečen stročji fižol

<![CDATA[Sestavine:

  • 3/4 kg narezanega kuhanega stročjega fižola
  • 2 stroka strtega česna
  • 2 – 3 žlice sesekljane čebule
  • 3 trdo kuhana jajca
  • zeleni peteršilj
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 1 jajce

Priprava:
Pekač ali skledo za narastke namažemo. Vanjo razgrnemo plast odcejenega stročjega fižola, nato na lističe narezana jajca in zopet plast fižola. Po jajcih potresemo prepraženo čebulo. Fižol polijemo z mešanico smetane, mleka in jajca, peteršilja, soli in česna. Pečemo 20 minut pri 200°C. Ponudimo kot samostojno jed ali s solato.
Dober tek!]]>

(Visited 73 times, 1 visits today)
Exit mobile version