Sestavine:
- 1 kg belušev
- 2 trdo kuhani sesekljani jajci
- 12 dag surovega masla
- 5 dag drobtin
- 2 žlici svežega peteršilja
- 1 žlica drobnjaka
Priprava:
Beluše oz. šparglje olupimo in odrežemo spodnje konce. Razdelimo jih na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Zvezane šparglje damo v osoljen krop in jih kuhamo 6 – 8 minut (kakor so pač debeli in sočni), da se zmehčajo, vendar morajo ostati čvrsti. Potem jih odcedimo, naložimo na pladenj in previdno odstranimo kuhinjske niti. Posipamo jih s sesekljanim jajcem, pokrijemo z alufolijo in postavimo na toplo.
V ponvi raztopimo surovo maslo, pridamo drobtine in jih med nenehnim mešanjem pražimo 3 – 5 minut, da zlato porjavijo. Ponev odstavimo s štedilnika, dodamo peteršilj in drobnjak. Vse skupaj hitro zmešamo in preliv zlijemo po špargljih, a ne po glavicah. Jed ponudimo takoj!
Špargljevih glavic nikoli ne polivamo z omako in ne posipavamo z drugimi dodatki.