Rožičevo pecivo – okusno in preprosto
20. decembra, 2019
Ko se doma nahajajo jabolka, ki jih je treba porabiti, pri nas najprej pride na vrsto rožičevo pecivo. Ker je enostavno, sila okusno in tudi zdravo, rožičeva moka namreč izboljšuje prebavo.
Za merico naj bo jogurtov lonček ali skodelica podobne velikosti. Ko so lončni pripravljeni in napolnjeni, je pecivo res zelo hitro pripravljeno.
Potrebujemo:
- 4 jajca
- limonina lupina
- jogurtov lonček sladkorja
- pol lončka mleka
- pol lončka olja
- lonček pšenične bele moke
- vrečka pecilnega praška
- 100 g rožičeve moke
- 50 g čokolade v prahu
- 4 jabolka
- 100 g rozin (po želji)
- 3 žlice ruma (po želji)
- jedilna čokolada
- mandljevi lističi (za okras)
Priprava:
- Jabolka naribamo, malo pokapamo z limoninim sokom in pokrijemo.
- Rozine namočimo v nekaj žlicah vode ali v rumu.
- Beljake ločimo od rumenjakov.
- Penasto stepemo rumenjake in sladkor – dodamo mleko, olje, limonino lupinico, nato še obe moki (rožičevo&pšenično), čokolado v prahu in pecilni prašek.
- Beljake stepemo v čvrst sneg in ga nanesemo na rumenjakovo zmes. Vmešamo še jabolka in rozine ter na roke nežno vse skupaj premešamo.
- Maso vlijemo v namaščen pekač, pečemo 20 do 25 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.
- Ko se pecivo ohladi, ga prelijemo s stopljeno čokolado in po želji okrasimo z lističi mandljev.
- Najbolje je, da pecivo spečemo en večer ali vsaj nekaj ur preden bi ga želeli jesti, da se okusi prepojijo. Do postrežbe ga hranimo v hladilniku.
(Visited 609 times, 1 visits today)