RECEPT: Šparglji, mlada špinača in jagode v solati
Šparglji, mlada špinača in jagode? Tale kombinacija se sliši čudno, da je le kaj. Pa smo jo vseeno preizkusili in bili nad spajanjem okusov enostavno navdušeni.
Potrebujemo:
- mlado špinačo,
- jagode,
- šparglje,
- kozji sir (pa tudi brez njega gre, ali pa s kakšnim ‘kravjim’ nadomestkom),
- narezane mandlje,
- limonin sok,
- mlado čebulo in
- olivno olje.
Priprava:
Šparglje narežemo na 3-centimetrske ‘paličice’ in jih na hitro pokuhamo, da ostanejo ‘al dente’. Ohladimo. Jagode narežemo po dolžini, vsako na tri ali štiri dele. Sesekljamo mlado čebulo in na koščke narežemo sir. Prav tako na koščke narežemo mandlje.
Vse skupaj zmešamo in uživamo v izjemno fotogenični in nič manj okusni pomladni solati!