RECEPT: Skutini štruklji

28. maja, 2017
stuffed dumpling

Na potepanju po Zasavju nam bodo postregli s številnimi domačimi in okusnimi jedmi; domačini priporočajo, da tu poskusimo skutine štruklje.

Recept za zasavske skutine štruklje nam je zaupala Vera Lavrič z Izletniške kmetije Lavrič.

Sestavine za testo:
* 20 dag moke
* 1 dcl mlačne vode
* 1 jajce
* 2 žlici olja
* ščepec soli

Sestavine za nadev:
* 8 dag domačega masla
* 3 jajca
* 60 dag domače skute
* ščepec soli
* 9 žlic kisle smetane
* drobtine
* maslo za navlaženje

Priprava:
Vse sestavine za testo zgnetemo skupaj in oblikujemo kepo, premažemo z oljem in testo pustimo počivati eno uro. Med tem časom pripravimo nadev. Najprej stopimo maslo, nato dodamo rumenjake, zmehčamo skuto in smetano, dodamo sol. Vse skupaj zmešamo in na koncu dodamo trd sneg iz beljakov. Testo razvaljamo na tanko – na 2 mm. Poškropimo ga z maslom, posujemo z drobtinami in premažemo z nadevom. Na koncu vse zvijemo v štrukelj. Štrukelj lahko zavijemo v folijo za kuhanje ali v bombažno krpo. Kuhamo jih 20 minut.

(Visited 195 times, 1 visits today)