Recept: Piščanec z mango salso in rižem

17. julija, 2019

Piščanec in riž sta dober in precej klasičen par. Če bi želeli tokrat kosilo malce popestriti, vam ponujamo namig – mango, pomaranča, avokado! Sliši se morda čudno, v resnici je zares okusno.

Sestavine:

  • riž
  • piščančja prsa
  • žar omaka (bbq omaka)

Za salso:

  • mango, olupljen in narezan
  • avokado, olupljen in narezan
  • rdeča pomaranča, olupljena in narezana
  • rdeča čebula, fino nasekljana
  • pol pekoče paprike ali feferona (brez semen)
  • sol in poper

Priprava:

Rezine surovih piščančjih prsi narežemo na rezine, prepojimo z žar omako in postavimo v hladilnik za 4 ure, da se piščenec marinira.

Po tem času piščančje rezine popečemo v ponvi. Riž skuhamo po navodilih. Vse sestavine za salso dobro premešamo v večji posodi.

Vse je pripravljeno, čas je za serviranje – lahko naredite ‘zloženko’ tako da na riž polijete salso, na vrh pa razporedite pečenega piščanca, druga možnost je, da na riž zložite kose mesa, te pa prelijete s salso – ali pa salso ponudite posebej.

NAMIG: Za še bolj eksotičen okus in videz, lahko jed okrasite še z indijskimi oreški.

 

 

Vir: hefeedfeed

 

(Visited 96 times, 1 visits today)