Recept: Piščanec z mango salso in rižem

Piščanec in riž sta dober in precej klasičen par. Če bi želeli tokrat kosilo malce popestriti, vam ponujamo namig – mango, pomaranča, avokado! Sliši se morda čudno, v resnici je zares okusno.
Sestavine:
- riž
- piščančja prsa
- žar omaka (bbq omaka)
Za salso:
- mango, olupljen in narezan
- avokado, olupljen in narezan
- rdeča pomaranča, olupljena in narezana
- rdeča čebula, fino nasekljana
- pol pekoče paprike ali feferona (brez semen)
- sol in poper
Priprava:
Rezine surovih piščančjih prsi narežemo na rezine, prepojimo z žar omako in postavimo v hladilnik za 4 ure, da se piščenec marinira.
Po tem času piščančje rezine popečemo v ponvi. Riž skuhamo po navodilih. Vse sestavine za salso dobro premešamo v večji posodi.
Vse je pripravljeno, čas je za serviranje – lahko naredite ‘zloženko’ tako da na riž polijete salso, na vrh pa razporedite pečenega piščanca, druga možnost je, da na riž zložite kose mesa, te pa prelijete s salso – ali pa salso ponudite posebej.
NAMIG: Za še bolj eksotičen okus in videz, lahko jed okrasite še z indijskimi oreški.
Vir: hefeedfeed