Pričeva župa z grumpi

23. junija, 2016

Koroška regija


Sestavine:

* 500g krompirja

* sol

* šopek peteršilja

* vejice povojčka (bršljanasta grenkuljica)

* 1 žlica grumpov


Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v lonec in dolijemo toliko vode, da je krompir pokrit. Solimo in dodamo nekaj vejic peteršilja in povojčka (zelišče bršljanasta grenkuljica). Kuhamo toliko časa, da se krompir zmehča. Odstranimo vejice peteršilja in povojčka, prav tako vzamemo ven en del krompirja. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in vanjo nazaj dodamo kuhan krompir v kockah. Vmešamo še žlico popraženih grumpov (ocvirkov) in ponudimo.

 

(Recept je prispeval Peter Lenče, Gostilna pri Škrubiju iz Črne na Koroškem)

(Visited 163 times, 1 visits today)