Porova pita s sirom

4. marca, 2018

Za 4 osebe

Sestavine:

  • žlica oljčnega olja
  • 25 g masla
  • 2 srednje velika pora
  • 400 g listnatega testa
  • 200 kozjega sira
  • 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
  • 1 eko limona
  • sol
  • poper

Priprava:

Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo in tanko narežemo. V večji ponvi segrejemo olje, ki mu dodamo maslo. Ko zacvrči, v ponev stresemo por in ga rahlo podušimo, da se zmehča. Vmešamo timijan in polovico naribane limonine lupinice. Dodamo še sok limone in kuhamo pol minute. Posolimo, odstavimo z ognja in ohladimo.

Listnato testo razvaljamo v pekač in por razporedimo po testu, centimeter od robu. Po poru razporedimo rezine sira, pokapljamo z oljčnim oljem in popramo. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa rahlo dvigne in zapeče. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.

(Visited 217 times, 1 visits today)