Porova pita s sirom
4. marca, 2018

Za 4 osebe
Sestavine:
- žlica oljčnega olja
- 25 g masla
- 2 srednje velika pora
- 400 g listnatega testa
- 200 kozjega sira
- 2 žlici nasekljanih timijanovih lističev
- 1 eko limona
- sol
- poper
Priprava:
Pečico segrejemo na 220 °C. Por očistimo in tanko narežemo. V večji ponvi segrejemo olje, ki mu dodamo maslo. Ko zacvrči, v ponev stresemo por in ga rahlo podušimo, da se zmehča. Vmešamo timijan in polovico naribane limonine lupinice. Dodamo še sok limone in kuhamo pol minute. Posolimo, odstavimo z ognja in ohladimo.
Listnato testo razvaljamo v pekač in por razporedimo po testu, centimeter od robu. Po poru razporedimo rezine sira, pokapljamo z oljčnim oljem in popramo. Pito postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se rob testa rahlo dvigne in zapeče. Postrežemo lahko toplo, mlačno ali hladno.
(Visited 217 times, 1 visits today)