Poletno – jesenski losos s koromačem

5. oktobra, 2019

Ribe so poleti večkrat na jedilniku, a prav nobenega razloga ni, da jih ne bi pokombinirali tudi z bolj jesenskimi okusi. Tule je ena taka ideja za hitro kosilo ali večerjo.

Sestavine:

  • file lososa
  • koromač
  • čebula in česen
  • riž ali kakšna druga priloga
  • olivno olje
  • različna semena, npr. sezamova in lanena
  • začimbe po izbiri (k lososu se odlično poda rožmarin, za vse, ki imate radi bolj pekoče, pa tudi feferoni ali čili)
  • poper, sol

Priprava: 

Skuhajte riž. Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Prepražite čebulo, dodajte narezan koromač in pripravite gosto, krepko omako. Koromač in čebula sta tako aromatična, da potrebujeta le malo soli. Občasno premešajte, po potrebi zalijte z malo vroče vode.

Na pekač položite peki papir, nanj pa fileje lososa. Začinite s soljo in poprom, zalijte z olivnim oljem, posujte s semeni. Lososa pecite cca 10 minut v ogreti pečici. Dodajte začimbe in po potrebi še malo olivnega olja ter pecite še 5 minut na “žar” nastavitvi.

Zraven se prileže skleda rdečega radiča ali motovilca!

NAMIG: Če naredite omako iz koromača brez čebule, bo videti bolj smetanasta.

(Visited 170 times, 1 visits today)