Pica s cvetačnim testom

Cvetača je čudovita bolj zdrava alternativa klasičnemu testu. Malo manj hrustljava, a še bolj odličnega okusa!
Sestavine:
- 1 srednje velika cvetača (750 g)
- 100 g mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlička origana
- sol po okusu
Postopek:
Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo narežemo na manjše kose, nato jo drobno sesekljamo v multipraktiku. Zmleto cvetačo preložimo skledo, jo pokrijemo z živilsko folijo in krpo ter postavimo za 5 do 6 minut v mikrovalovno pečico, da se zmehča. Pustimo, da se ohladi, nato s pomočjo kuhinjske krpe iz nje iztisnemo odvečno vodo. Cvetači primešamo mlete mandlje, dve jajci in žličko origana. Solimo po okusu. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo cvetačno testo. Oblikujemo željeno obliko in pečemo 15 minut, da se zlato rjavo obarva. Pečeno cvetačno testo nato vzamemo iz pečice, ga obložimo po okusu in vrnemo v pečico, kjer na 240 °C pečemo še 10 do 12 minut. Dober tek!