Sestavine:
- 400 g rdeče pese
- 100 g gomoljne zelene
- 50 g prosene kaše
- 2 stroka česna
- naravna jušna osnova
- 1 j. žlica oljčnega olja
- zeliščna sol
- mleta kumina ali muškatni orešček
- oluščena konopljina semena
Priprava:
Česen sesekljamo in ga na kratko popražimo na olju v kuhinjskem loncu, kjer bomo pripravljali juho. Rdečo peso in gomoljno zeleno operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke. Proseno kašo operemo v topli vodi in odcedimo. Pripravljeno zelenjavo in oprano kašo dodamo k prepraženemu česnu, zalijemo z mrzlo vodo in kuhamo v vodi približno pol ure – dokler se pesa ne zmehča. Proti koncu kuhanja dodamo sol in jušno osnovo ter začinimo. Zelenjavo spasiramo s paličnim mešalnikom. Juho postrežemo toplo in posipamo z oluščenimi konopljinimi semeni.
(Visited 83 times, 1 visits today)