Pečena buča z zelišči

7. oktobra, 2016

<![CDATA[Sestavine:

  • 2 buči za pečenje (približno 1 kg)
  • majhen košček ingverjeve korenine
  • 3 stroki česna
  • žlica masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 dcl belega vina
  • sol
  • poper
  • cimet
  • čili v prahu
  • žlica nasekljanih zelišč (regrat, trpotec, pehtran, peteršilj, meta, melisa, list črne detelje)

Priprava:
Bučo očistimo semen in narežemo na kolobarje – lupine ne olupimo, damo v pekač, obložimo z nastrganim maslom in pokapamo z oljem. Dodamo neolupljen česen in narezano koreninico ingverja, posolimo in popopramo ter potresemo s cimetom in čilijem. Damo v pečico, segreto na 180 ˚C, za 15 minut, nato dolijemo vino in pustimo še 30 minut. Ko bučo vzamemo ven, jo potresemo z nasekljanimi zelišči.
Vir: Mirjam Grilc (knjiga Zeliščna kuharija, Založba Kmečki glas)]]>

(Visited 88 times, 1 visits today)