Ocvrt sladki krompirček

27. avgusta, 2017

Bolj zdrava alternativa klasičnemu ‘pomfriju’ je vse bolj popularna – ker je zelo okusna! Rezanje sladkega krompirja zahteva sicer nekaj več moči, a, ko grizljamo hrustljave paličice, je to hitro pozabljeno.

Sestavine:

  • 3 sladki krompirji, olupljeni in narezani na paličice
  • 3 žličke škroba (če želimo večjo hrustljavost)
  • ¼ skodelice olivnega olja
    ½ žličke soli
  • ¼ žličke popra
  • strok česna (po okusu)
  • ½ žličke mletega čilija (po okusu)

Priprava:

  1. Segrejemo pečico na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
  2. Narezane sladke krompirje damo v skledo ali (po delih) v vrečko, ki jo lahko zapremo. Potresemo s škrobom, če ga uporabimo. Odvečen škrob, ki se ne prime krompirja, zavržemo. Dodamo olivno olje in začimbe ter dobro premešamo.
  3. Krompir položimo na pekač – naj ne bo preveč prepoln, saj se sicer ne bo spekel, ampak skuhal.
  4. Pečemo 15 minut, nato obrnemo in pečemo še 10 do 15 minut.
  5. Ko vzamemo pekač iz pečice, pustimo krompir, da se malo ohladi – ta korak pomeni večjo hrustljavost!
(Visited 49 times, 1 visits today)