Ocvrt sladki krompirček
27. avgusta, 2017

Bolj zdrava alternativa klasičnemu ‘pomfriju’ je vse bolj popularna – ker je zelo okusna! Rezanje sladkega krompirja zahteva sicer nekaj več moči, a, ko grizljamo hrustljave paličice, je to hitro pozabljeno.
Sestavine:
- 3 sladki krompirji, olupljeni in narezani na paličice
- 3 žličke škroba (če želimo večjo hrustljavost)
- ¼ skodelice olivnega olja
½ žličke soli - ¼ žličke popra
- strok česna (po okusu)
- ½ žličke mletega čilija (po okusu)
Priprava:
- Segrejemo pečico na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
- Narezane sladke krompirje damo v skledo ali (po delih) v vrečko, ki jo lahko zapremo. Potresemo s škrobom, če ga uporabimo. Odvečen škrob, ki se ne prime krompirja, zavržemo. Dodamo olivno olje in začimbe ter dobro premešamo.
- Krompir položimo na pekač – naj ne bo preveč prepoln, saj se sicer ne bo spekel, ampak skuhal.
- Pečemo 15 minut, nato obrnemo in pečemo še 10 do 15 minut.
- Ko vzamemo pekač iz pečice, pustimo krompir, da se malo ohladi – ta korak pomeni večjo hrustljavost!
(Visited 49 times, 1 visits today)