Namaz iz gob
15. oktobra, 2017
Sestavine:
- 500g gob (jurčke, šampinjone ali mešane gobe)
- 30 dag piščančjega fileja
- 2 trdo kuhani jajci
- 40 g masla
- čebula
- česen
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici majoneze
- sol
- poper
- 3 vejice peteršilja
- sok polovice limone
- pol čajne žličke mlete rdeče paprike
Priprava:
Piščančji file skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan file ohladimo in ga narežemo na koščke. Gobe očistimo in zrežemo na manjše koščke. V posodi razpustimo maslo, prepražimo čebulo in česen. Dodamo gobe in posodo pokrijemo. Gobe dušimo približno 5 minut, nato posodo odkrijemo in jih prepražimo, da tekočina izpari. Prepražene gobe, kuhan piščančji file, kuhani jajci in vse ostale sestavine skupaj zmeljemo v multipraktiku. Postrežemo z opečenimi kruhki.
Pri gobjih jedeh velja pravilo: čim več različnih vrst gozdnih gob, tem boljša jed.
(Visited 173 times, 1 visits today)