Namaz iz gob

15. oktobra, 2017

Sestavine:

  • 500g gob (jurčke, šampinjone ali mešane gobe)
  • 30 dag piščančjega fileja
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 40 g masla
  • čebula
  • česen
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici majoneze
  • sol
  • poper
  • 3 vejice peteršilja
  • sok polovice limone
  • pol čajne žličke mlete rdeče paprike

Priprava:

Piščančji file skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan file ohladimo in ga narežemo na koščke. Gobe očistimo in zrežemo na manjše koščke. V posodi razpustimo maslo, prepražimo čebulo in česen. Dodamo gobe in posodo pokrijemo. Gobe dušimo približno 5 minut, nato posodo odkrijemo in jih prepražimo, da tekočina izpari. Prepražene gobe, kuhan piščančji file, kuhani jajci in vse ostale sestavine skupaj zmeljemo v multipraktiku. Postrežemo z opečenimi kruhki.

Pri gobjih jedeh velja pravilo: čim več različnih vrst gozdnih gob, tem boljša jed.

(Visited 173 times, 1 visits today)