Nadevana jabolka

27. oktobra, 2016

<![CDATA[Sestavine:

  • 10 opranih jabolk (npr. zlati delišes)
  • 5 dag kokosove moke
  • žlica drobtin
  • žlica mletih orehov
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • limonina lupina
  • 2 – 3 žlice rozin
  • 2 dl mleka
  • 2 – 3 žlice sladkorja

Priprava:
Kokosovo moko v ponvi svetlo rumeno prepražimo. Stresemo jo v skledo, dodamo drobtine, sladkor, smetano, limono in rozine. Jabolkom izdolbemo pečišča. Vdolbino napolnimo z nadevom. Položimo jih drugo poleg drugega na namazan pekač, jih polijemo z osladkanim mlekom ter pečemo eno uro v ne  prevroči pečici (150°C). Ponudimo še topla.]]>

(Visited 78 times, 1 visits today)