Musaka z zeljem
18. novembra, 2016

<![CDATA[Sestavine:
- 1 kg zeljne glave
- 8 dag maščobe
- sol
- poper
- čebula
- 1/2 kg mesa
- 1-2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 2 dl mleka
Priprava:
Na rezance zrezano zelje posolimo in damo na prepraženo čebulo. Pokrito dušimo do mehkega. lahko pa vzamemo kislo zelje, ga skuhamo in odcedimo. Posebej na olju prepražimo čebulo in na lističe narezano meso. Prilijemo nekaj žlic juhe ter pokrito dušimo. Ko je oboje mehko, vsako nekoliko popopramo. Nepregorno (jensko jeklo) ali navadno kozico namažemo in zlagamo izmenjaje plast zelja, plast mesa. Na vrhu naj bo zelje. Damo v pečico, da se malo zapeče. Nato polijemo z razžvrkljanim mlekom, jajcem in smetano ter rumeno zapečemo.]]>
(Visited 166 times, 1 visits today)