Miške!
18. februarja, 2020
Miške so enostavna sladica, ki se je ponavadi lotimo v pustnem času – pripravljene so hitreje od krofov, tudi pohrustamo jih ponavadi hitreje – saj jih lahko naredimo v majhni, ‘en griz’ velikosti.
Sestavine:
- 4 skodelice moke
- 2 navadna jogurta
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- po želji malo ruma
- olje za cvrtje
- po želji sladkor v prahu za posip
Priprava:
Zmešamo jajci in sladkor, nato dodamo še vse ostale sestavine, razen olja in sladkorja v prahu. V posodi segrejemo olje za cvrtje. Iz mase z žličko oblikujemo kroglice in jih polagamo v posodo tako, da so prekrite z oljem. Kdaj so ocvrte, opazujemo po barvi – v 3 do 5 minutah. Poberemo jih iz olja in položimo na papirnato brisačko. Po želji miške potresemo s sladkorjem v prahu.
Namig: nekateri v testo dodajo tudi limonino lupinico, nekateri pa delajo miške tudi s skuto.
Nazaj na kategorijo KULINARIKA IN BABIČINI RECEPTI.
(Visited 215 times, 1 visits today)