<![CDATA[Za 4 osebe
Sestavine:
- 0,5 kg krompirja
- 0,5 kg fižola
- 0,5 dcl oljčnega olja
- 3 stroki česna
- sol, poper
Postopek:
Krompir olupimo, narežemo na koščke in skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Kuhan krompir zmešamo s kuhanim fižolom (če uporabimo vnaprej kuhan fižol ali fižol iz pločevinke, ga dodamo krompirju nekaj minut pred koncem kuhanja, da se pogreje). Dodamo strt česen, oljčno olje, sol in poper ter pretlačimo do željene gladkosti – nekateri imajo radi povsem gladko pretlačen pire, spet drugi raje bolj rustikalno teksturo s koščki krompirja in fižola. Tradicionalno postrežemo k kislemu zelju ali repi in pečenicam.
Matevž lahko pripravimo tudi namesto krompirjevega pireja, kot prilogo kateri koli jedi, če želimo večji delež beljakovin v obroku. Zakaj pa ne?
]]>
(Visited 192 times, 1 visits today)