Site icon Lupa portal

Lamberghov štrudl

Recept gorenjske regije

Cimetov mousse, sestavine:

  • 4 jajca
  • 200 ml smetane
  • 4 g želatine v listih
  • 50 g sladkorja
  • mleti cimet

Priprava:

Želatino namočimo v hladni vodi. Jajca s sladkorjem stepemo nad soparo, segrevamo do 68 °C. Dodamo dobro ožeto želatino, pomešamo in počasi ohlajamo. Dobimo rahlo spenjeno kremo. Počasi vmešamo mleti cimet. Ko je zmes ohlajena na 30 stopinj, primešamo stepeno smetano. Kremo nadevamo v dresirno vrečko. Ohladimo.

Jabolčni ragu, sestavine:

  • 100 g jabolk
  • 50 ml jabolčnega soka
  • 50 g sladkorja
  • cimet
  • 10 g medu

Priprava:

Iz sladkorja v kozici pripravimo karamelo, prilijemo jabolčni sok in med. Z vretjem znižamo na pol. Dodamo očiščena in narezana jabolka, pomešamo in odstavimo. Ohladimo.

 

Recept prispeval: Javni zavod Turizem Radovljica

(Visited 70 times, 1 visits today)
Exit mobile version