Lamberghov štrudl
12. februarja, 2017
Recept gorenjske regije
Cimetov mousse, sestavine:
- 4 jajca
- 200 ml smetane
- 4 g želatine v listih
- 50 g sladkorja
- mleti cimet
Priprava:
Želatino namočimo v hladni vodi. Jajca s sladkorjem stepemo nad soparo, segrevamo do 68 °C. Dodamo dobro ožeto želatino, pomešamo in počasi ohlajamo. Dobimo rahlo spenjeno kremo. Počasi vmešamo mleti cimet. Ko je zmes ohlajena na 30 stopinj, primešamo stepeno smetano. Kremo nadevamo v dresirno vrečko. Ohladimo.
Jabolčni ragu, sestavine:
- 100 g jabolk
- 50 ml jabolčnega soka
- 50 g sladkorja
- cimet
- 10 g medu
Priprava:
Iz sladkorja v kozici pripravimo karamelo, prilijemo jabolčni sok in med. Z vretjem znižamo na pol. Dodamo očiščena in narezana jabolka, pomešamo in odstavimo. Ohladimo.
Recept prispeval: Javni zavod Turizem Radovljica
(Visited 70 times, 1 visits today)