Krompirjev zavitek
29. aprila, 2018
Potrebujemo:
Vlečeno testo:
- 200 g moke
- 50 g olja
- 140 ml tople vode
- 1 ščepec soli
Nadev:
- 800 g krompirja
- 2 srednje debeli čebuli
- 40 g masla ali margarine (brez laktoze)
- 180 g kisle smetane (brez laktoze, sojine)
- sladka smetana (brez laktoze, riževa ali sojina) ali maslo
- majaron
- poper
- sol
- rdeča mleta paprika
Priprava vlečenega testa:
Vse sestavine zmešamo in gnetemo toliko časa, da testo postane gladko in elastično. Oblikujemo hlebček, ga premažemo z oljem in zavijemo v pro-zorno folijo. Testo naj počiva od 30 do 60 minut na sobni temperaturi.
Priprava nadeva:
Krompir olupimo in narežemo na malo debelejše rezine, skuhamo ter odced-imo. Čebulo popražimo na maslu do zlato rjave barve. Ko se čebula ohladi, jo primešamo krompirju.
Testo na tanko razvlečemo, pokapamo z maslom, nanj dodamo krompirjev nadev, začinimo z začimbami ter prelije-mo s kislo smetano. Na koncu potresemo s papriko. Testo zvijemo, premažemo s sladko smetano ali maslom ter pečemo na 180 0C od 45 do 50 minut.
(Visited 129 times, 1 visits today)