Krompirjev zavitek

29. aprila, 2018

Potrebujemo:

Vlečeno testo:

  • 200 g moke
  • 50 g olja
  • 140 ml tople vode
  • 1 ščepec soli

Nadev:

  • 800 g krompirja
  • 2 srednje debeli čebuli
  • 40 g masla ali margarine (brez laktoze)
  • 180 g kisle smetane (brez laktoze, sojine)
  • sladka smetana (brez laktoze, riževa ali sojina) ali maslo
  • majaron
  • poper
  • sol
  • rdeča mleta paprika

Priprava vlečenega testa:

Vse sestavine zmešamo in gnetemo toliko časa, da testo postane gladko in elastično. Oblikujemo hlebček, ga premažemo z oljem in zavijemo v pro-zorno folijo. Testo naj počiva od 30 do 60 minut na sobni temperaturi.

Priprava nadeva:

Krompir olupimo in narežemo na malo debelejše rezine, skuhamo ter odced-imo. Čebulo popražimo na maslu do zlato rjave barve. Ko se čebula ohladi, jo primešamo krompirju.
Testo na tanko razvlečemo, pokapamo z maslom, nanj dodamo krompirjev nadev, začinimo z začimbami ter prelije-mo s kislo smetano. Na koncu potresemo s papriko. Testo zvijemo, premažemo s sladko smetano ali maslom ter pečemo na 180 0C od 45 do 50 minut.

(Visited 129 times, 1 visits today)