Krapec iz prosene kaše
5. februarja, 2017
Recept pomurske regije
(pekač velikosti 40 x 42 cm)
Sestavine za testo:
- 25 dag gladke moke
- 2 dag kvas + 1 žlica sladkorja + 3 žlice mlačnega mleka (za kvas)
- 1 malo žličko soli
- 2 žlici sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 10 dag margarine
Postopek:
Zamesimo in damo počivat.
Sestavine za kremo:
- 1,2 l mleka
- 30 dag prosene kaše, ki jo dobro operemo
- 1 žlička soli
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica margarine za mazanje posode, v kateri kuhamo kašo, da se ne prijemlje posode, med kuhanjem kašo večkrat premešamo, ko je kuhana, jo ohladimo, nato dodamo:
- 4–5 jajc
- 10 dag sladkorja
- 1 kg skute
- 2 vaniljeva sladkorja
- če je masa pretrda, dodamo še 1 navadni jogurt.
Postopek:
Razvaljamo testo in ga položimo v namaščen pekač, po testu razporedimo maso, na koncu še premažemo maso s 3 dcl kisle smetane, kateri smo dodali 1 jajce. Pečemo pri 170 ⁰C, ko je rjavkaste barve, je krapec pečen. Premažemo ga s kislo smetano in potresemo s kristalnim sladkorjem.
(Visited 142 times, 1 visits today)