Kosilo iz velikonočnih ostankov

2. aprila, 2018

Široki rezanci z velikonočno šunko

Sestavine:

  • 200 g širokih rezancev ali poljubnih testenin
  • ostanki velikonočne šunke
  • 2 manjši čebuli
  • žlica olivnega olja
  • 125 g špinačnih listov
  • paradižnik
  • sir
  • sol
  • poper

Priprava:

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Ostanke velikonočne šunke narežemo na manjše kocke. Čebuli olupimo in drobno sesekljamo ter jo popražimo na olivnem olju, da zarumeni. Dodamo narezan paradižnik in ga popražimo. Vmešamo koščke šunke ter špinačo in kratek čas pražimo, da se šunka segreje. Vmešamo testenine in postrežemo. Po vrhu posujemo nekaj ribanega sira.

Jajčna solata z avokadom

Egg Salad

Sestavine:

  • 6 trdo kuhanih jajc – pirhov
  • avokado
  • žlica gorčice
  • žlica majoneze
  • 1 dl navadnega jogurta
  • ribani hren (po okusu)
  • mleta rdeča paprika
  • sol
  • poper

Priprava:

Najprej pripravimo preliv. Zmešamo gorčico, majonezo, jogurt, nariban hren, mleto papriko, sol in poper. Jajca olupimo, zrežemo na manjše koščke in stresemo v skledo. Olupimo in narežemo še avokado. Dodamo ga v skledo, prelijemo s prelivom in dobro premešamo. Solato ponudimo k testeninam s šunko.

(Visited 494 times, 1 visits today)