Kislo zelje s krompirjem
26. februarja, 2017

Sestavine:
- 1/2 kg kislega zelja
- 1/2 kg krompirja
- 2 – 3 žlice masti
- kavna žlička moke
- 2 žlici sesekljane čebule
- sol
- česen
- poper
Priprava:
Zelje (ne prekislo) kuhamo v majhni količini vode. Posebej skuhamo olupljen in na kocke narezan krompir, toda ne premehko. Na razbeljeni masti prepražimo čebulo, dodamo moko in še malo popražimo. Dodamo strt česen, odcejeno zelje in prilijemo zajemalko krompirjeve vode. Zelje osolimo, popopramo, dodamo kuhan krompir, pokrijemo. Jed naj se malo duši, da bo primerno gostljata. Okusnejša je, če jo zabelimo z žlico ocvirkov. Namesto prežganja lahko zmešamo podmet iz žličke moke in vode ali kisle smetane.
(Visited 368 times, 1 visits today)