Osrednjeslovenska regija
Sestavine:
- 160 g jajčnih vlivancev
- 80 g sladke smetane
- 50 g maskarponeja
- 3 jajca
- 80 g naribanega dimljenega sira
- 80 g kranjske klobase narezane na
kocke - olivno olje
- žlička masla
- sol in poper
- parmezan
- drobnjak
Nabodalo s kranjsko klobaso
120 g kranjske klobase ali pol kranjske
klobase narezane na rezine.
Iz narezanih rezin kranjske klobase
naredimo 2 nabodali.
Vlivance skuhamo v
veliki količini osoljene vode s kančkom olja. Pazimo, da jih ne
prekuhamo. Skuhamo jih ‘na zob’ . Posebej
zmešamo jajca, maskarpone in sladko smetano.
Na maslu in olju na hitro popražimo na
drobno narezano kranjsko klobaso. Dodamo kuhane in odcejene jajčne
vlivance. Dobro premešamo. Na vlivance nato zlijemo jajčno
smetanovo mešanico z maskarponejem in dodamo dimljeni sir. Mešamo,
da se sir raztopi in mešanica pregreje in se okusi prepojijo. Vendar
pazimo, da nam jajce ne zakrkne na trdo.
Posebej spečemo nabodala s kranjsko
klobaso.
Kako jed postrežemo?
V globok krožnik najprej damo veliko
žlico jajčnih vlivancev po pastirsko, potresemo z naribanim
parmezanom, okrasimo z drobnjakom in obogatimo s Kranjskim nabodalom.
(Recept so nam zaupali v Hiši kulinarike Jezeršek v Sori, sicer pa je bila jed posebej ‘ustvarjena’ za Foodtruck FerFud)