Hrustljava jabolčna krostata
23. decembra, 2019

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic.
Potrebujemo:
- pol kilograma listnatega testa,
- zavitek vanilijevega sladkorja,
- nekaj jabolk,
- 2,5 dcl sladke smetane,
- tri jajca,
- tri zvrhane čajne žličke sladkorja
- cimet
Pekač namažemo z maslom in na to položimo nanj oba kosa razvaljanega testa, enega na drugo. Pri robovih testo privzdignemo.
Na pol centimetra debele krhlje narežemo jabolka in z njimi čisto prekrijemo testo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo vanilij sladkor, sladko smetano, limonino lupinico, cimet in sladkor. S tem prelijemo testo.
Položimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo približno pol ure. Pustimo krostato, da se malce ohladi. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.
NAMIG: Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda.
(Visited 345 times, 1 visits today)