Hrustljav sirov hlebček za obiske – čeprav ga boste želeli pojesti sami!
Ne glede na to ali gostite zabavo, filmski večer ali pa le preprosto druženje s prijatelji je ta sirov hlebček nepogrešljiv. Hrustljav kruhek polnjen z zelišči, česnom, sirom in špinačo – tako dober, da ga boste želeli pojesti kar sami!
Sestavine:
- 1 hlebček kruha iz kislega testa
- 300 g mozzarele
- 4 žlice masla
- 3 stroki česna
- 2 vejici rožmarina
- 1 šop peteršilja
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička olivnega olja
- 1 skodelica špinače
- ½ skodelice kremnega sira
- 2 žlici belega vina
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C. Stopite maslo in mu dodajte drobno sesekljan česen. V multipraktiku zmiksajte peteršilj, rožmarin in špinačo z žličko olivnega olja in soli. Mešanico zelišč in špinače dodajte k maslu in česnu, dodajte še 2 žlici belega vina in pražite 3 minute. Odstranite z ognja, dodajte kremni sir in dobro premešajte. Hlebček kruha mrežasto razrežite na centimeter debele rezine, vendar zarežite samo do polovice. Med rezine nadevajte mešanico zelišč in kremnega sira. Dodajte še na koščke narezano mozzarelo in zavijte v aluminijasto folijo. Pecite 15-20 minut, da se sir stopi, nato folijo odvijte in pecite še 5 minut, da se zlato zapeče. Postrezite takoj.
Kako pripravimo kruh s kislim testom?
Kruh iz kislega testa je malce pozabljen način peke. Njegov rezultat je zdravilen in lažje prebavljiv kruh …