Fuži s tartufi

20. avgusta, 2015

Primorska regija


 

Sestavine

* 500 g testenin

* poper

* Piranska sol

* parmezan

* oljčno olje

* rumenjak

* sladka smetana

* 25 g masla

* 80 g tartufov

 

Priprava:

V slanem kropu, ki smo mu dodali kanček
olja, skuhamo fuže. Kuhane odcedimo, oplaknemo s toplo vodo in jim
dodamo žlico olja in malo vode, v kateri so se kuhali, ter
premešamo. Medtem smo naribali tartufe, ki jih nato v ponvi na maslu
nekaj minut pražimo, nato pa jih zalijemo s sladko smetano. Ko se
smetana zgosti (če se zgosti preveč, dodajte vino), začinimo,
dodamo rumenjak in dobro premešamo. Omako prelijemo po rezancih in
potresemo s parmezanom.

 

(Turistično združenje Portorož)

 

(Visited 155 times, 1 visits today)